اماده/// کارگران اتوبوسرانی تبریز از برخی مزایا و حق طبیعی خود محرومند
[ad_1]
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز در رابطه با وضعیت کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تبریز و حومه بیانیهای نوشت.
متن بیانیه به شرح زیر است:
این روزها کارگرانی که چرخ اقتصاد و صنعت این کشور به دست توانمند آنان میچرخد، درحالی که در تنگناهای اقتصادی به سر میبرند، گاها داغدار حقوق قانونی پایمال شدهشان نیز هستند. براساس این سخن مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم که عدالت و مبارزه با فساد را لازم و ملزوم یکدیگر میدانند و همچنین میفرمایند: «فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، تودهی چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنهی حکومتها عارض شود، زلزلهی ویرانگر و ضربهزننده به مشروعیت آنها است و این برای نظامی، چون جمهوریاسلامی که نیازمند مشروعیتی فراتر از مشروعیتهای مرسوم و مبنائیتر از مقبولیت اجتماعی است، بسیار جدّیتر و بنیانیتر از دیگر نظامها است.»
قرارداد موقت این نیروها که حداکثر یک ساله میباشد، عدم وجود شغل کافی و به دنبال آن رقابت بر سر مشاغل بهانههای خوبی میباشند برای کارفرمایان و پیمانکاران تا از نیروها، فراتر از قانون کار کشیده و سلیقهای برخورد کنند و همین مسئله سبب فراگیر شدن معضل حقوق کارگر در جامعه شدهاست که با وجود شرایط اقتصادی کنونی و با ساعتکاری معادل دو شیفت، دستمزد دریافتی آنان از حداقل حقوق مصوب برای یک شیفت در قانون کار نیز کمتر است و همچنین بر طبق تحقیقات انجام شده سقف عیدی دریافتی سال ۹۷ این کارگران ۴۰۰ هزار تومان بوده و درسال ۹۸ هیچ دریافتی تحت عنوان عیدی نداشتهاند، درحالی که برابر ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش کارگران مشمول قانون کار مصوب ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی، کلیه کار فرمایان مکلف اند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل ۶۰ روز آخرین مزد به عنوان عیدی و پاداش بپردازند.
لازم به ذکر است که بنابر گفتهی کارگران، دریافتی آنها در اسفند ماه ۹۸ به ازای ۲۵ روز کار، برای دوشیفت کاری ۶۰۰ هزارتومان و تک شیفت ۳۰۰ هزارتومان بودهاست و حق بیمه نیز مانند روال سابق به صورت کامل پرداخت نشدهاست.
در حالی که طبق قانونکار حتی اگر این کارگران روزمزد هم باشند این قانون پایدار و شامل آنان است، چه عاملی سبب شده که مسئولین مربوطه در احقاق حقوق حداقلی آنان کوتاهی به این جدیت انجام دهند؟!
در طول مراحل بررسی و تحقیق، علیرغم مطالبه از نهادهای مختلف، هیچ نهادی نظارت و پیگیری حقوق این کارگران را بر عهده نگرفت فلذا این سئوال مطرح است که چرا نهاد نظارتی مشخصی برای پیگیری وضعیت این کارگران وجود ندارد و یا پیگیر نیست، آیا همه چیز ایدهآل است؟!
از این رو عاجلا خواستار پیگیری و احقاق حقوق پایمال شدهی این کارگران توسط مراجع ذیربط هستیم و اعلام میداریم که در صورت عدم بررسی و پیگیری در اقدامات بعدی از ملاحظاتی که تاکنون منظور شده، معذور خواهیم بود.



[ad_2]
Source link