سیاستمداران عراقی قائل به ماندن آمریکا در عراق نیستند / بغداد استقلال خود را با آمریکا مبادله نمیکند
[ad_1]
وی با بیان اینکه از سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ درباره خروج نیروهای اشغالگر و همکاریهای بین عراق و آمریکا توافق نامهای امضا شد، گفت: تا پایان سال ۲۰۱۰ مردم عراق علیه اشغالگری تلاش کردند آمریکا مجبور به ترک عراق شد، اما بعد از قوت گرفتن داعش که به ادعای خود آمریکاییها که در مناظرات انتخاباتی صراحتا به آن اشاره میکردند، عامل اصلی ایجاد این گروه تروریستی بودند این اتفاق بهانهای شد تا آمریکا به استناد موافقت نامه راهبردی ظاهرا نقش اصلی را برای جلوگیری از پیشبرد داعش در عراق به عهده بگیرد، اما در عمل هیچ گاه آمریکاییها تلاشی برای نابودی داعش نکردند.
دانایی فرد ادامه داد: براساس این موافقت نامه آمریکاییها اساسا با ابزاری که در اختیار داشتند نباید اجازه میدادند که مناطقی از عراق توسط داعش سقوط کند اما عملا آمریکاییها در این موارد کوتاهی کردند.
سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه مردم عراق مرجعیت و دوستان این کشور و جوانان منطقه دست به دست یکدیگر پرونده داعش را مختومه کردند، گفت: البته آمریکاییها در این بین تحت عنوان ائتلاف بین المللی در عراق حضور داشتند، اما ایفای نقش آنها کاملا مشکوک بود.
وی ادامه داد: این مرحله از تحولات عراق باعث شد تا آمریکا به بهانه داعش دوباره به این کشور برگردد، اما تحولات عراق در چند سال و به ویژه چند ماه اخیر با محوریت ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس باعث شد تا مردم و مجلس عراق خواستار خروج نیروهای آمریکا از عراق شوند.
دانایی فرد با اشاره به مذاکرات اخیر صورت گرفته بین عراق و آمریکا گفت: قطعا هیچ سیاستمدار عراقی قائل به ماندن آمریکاییها در عراق نیست و فضای افکار عمومی و مردم نیز این روند را بر نمیتابد گذشته از این حس ملی مردم عراق نیز اجازه نمیدهد که آمریکا، هوا، زمین و دریای عراق را اداره کند.
سفیر سابق ایران در عراق در پایان این گفتگو تصریح کرد: قطعا عراق متمایز از برخی از کشورهای منطقه است که استقلال آنها از طرف آمریکا خدشه دار شده است. هیچ یک از مذاکره کنندگان عراقی خواستار حضور و تسلط آمریکا در این کشور نخواهند بود.
[ad_2]
Source link